Nieuws Events PNTSGWS

Kort Nieuws

 

Onderstaand vindt u korte nieuws-items met betrekking tot projecten van RO groep en haar medewerkers. In de rechter kolom vindt u uitgebreide artikelen en geillustreerde items.

 

RO groep heeft het eerste half jaar van 2013 niet stil gezeten. Wij geven u graag een inkijkje!

Zo zijn onze vestigingen in Eindhoven en Arnhem beiden verhuisd naar een nieuwe locatie. Geheel passend in onze visie kozen we daarbij voor levendige en inspirerende omgevingen, op het snijvlak van duurzaamheid, creativiteit en innovatie.

 

RO groep Eindhoven is vanaf 1 oktober gevestigd in het Videolab op Strijp-S. Een van oudsher inspirerende plek, waar ook nu nog volop ontwikkeld wordt en waar nieuwe initiatieven door kruisbestuivingen als paddestoelen uit de grond schieten.

Bezoekadres: Torenallee 20, ruimte 1E, 5617 BC, Eindhoven. In Arnhem wonen en werken wij sinds 1 juli samen met diverse creatieve ondernemingen, op de inspirerende plek: Oude Kraan 72, 6811 LL, Arnhem. Ons postbusnummer en onze bereikbaarheid per telefoon zijn ongewijzigd gebleven. U bent van harte welkom om onze nieuwe kantoren te komen bekijken. De koffie staat klaar!

 

Verder hebben wij ons team aangevuld:

In Arnhem hebben wij drie senior-adviseurs van MRE Partners uit Deventer overgenomen, inclusief hun lopende opdrachten. Voor RO groep een strategische zet die past in onze focus om verder te groeien in de sectoren Onderwijs en Zorg. Met

de komst van Remco Bresser, Willem-Jan Hanegraaf en Hans Last verbreden en verdiepen wij in die sectoren onze kennis.

In diezelfde sectoren versterkt Judith Vroemen RO groep als medior adviseur onze vestigingen in Maastricht en Eindhoven.

Tromp Bakker is sinds 1 september onze nieuwe associé, hij zal als senior adviseur zorg (care) namens RO groep opereren.

Met deze nieuwe bezetting is RO groep op volle sterkte om de komende jaren uw vraagstukken van een goed advies te voorzien. Daarbij ligt onze focus ook op strategische en tactische advisering met betrekking tot actuele onderwerpen zoals:

 

1. Transitie Jeugdzorg (u kunt vragen naar Paul Vincken)

2. Transitie AWBZ-WMO en de consequenties voor de Ouderenzorg Care (Paul Cremers of Tromp Bakker)

3. Passend Onderwijs (John Vernaus of Remco Bresser)

4. Assetmanagement bestaande woningvoorraad corporaties, bijvoorbeeld uitmondend in keuzes voor vergroening en functiewijziging (vraag naar Henk Willink)

 

 

Pimma jubileert met tiende school in Zuid Amerika

De Stichting Pimma bestaat 25 jaar en viert dit jubileum met de start van haar 10e scholenbouwproject in Guatemala. Vanuit Maastricht maakt de stichting mensen in Limburg enthousiast om zich in te zetten om onderwijs bereikbaar te maken voor kansarme kinderen in Midden Amerika. Vrijdag 5 juli vanaf 17:00 uur (en daarna ieder uur) zendt L1 een unieke documentaire uit over het resultaat van 25 jaar enthousiast en gepassioneerd Limburgs vrijwilligerswerk. Met als resultaat inmiddels 30.000 geschoolde kinderen. Door de start van een Limburgse jongerenplatform heeft Pimma ook de Limburgse jeugd aan zich weten te binden. Zo ziet Pimma de komende 25 jaar vol vertrouwen tegemoet.

 

 

'Van denken in zorgen naar denken in kansen'

Op drie september is in Venlo de Talentencampus geopend. Een landelijk uniek voorbeeld van passend onderwijs avant la lettre. Een samenwerkingsschool waar kinderen met een zorgbehoefte en het regulier onderwijs samenkomen, samen leren en samen werken. Het gebouw is een thuis voor ieder kind. Schooldomein praat met John Vernaus, procesbegeleider van de Talentencampus vanuit de RO groep, en Peter van Eijk, één van de initiatiefnemers en bestuurder van schoolbestuur Fortior. Peter legt uit waarom het concept is ontstaan: “De huidige generatie kinderen groeit op in een samenleving die ingrijpend is veranderd. Kinderen van nu hebben andere leerbehoeften, wensen en eisen dan kinderen uit de jaren tachtig of negentig. Willen we de nieuwe generatie kinderen optimaal kunnen voorbereiden op hun toekomst in de samenleving, dan vraagt dat om een ander soort onderwijs. Lees meer.. (Bron: Schooldomein)

 

 

“Het welzijn van elk kind staat centraal”

Het realiseren van een gebouw als het Centrum voor Jeugd en Gezin Heuvelland (CJGH) is niet eenvoudig. Alle ideeën en wensen van de verschillende 'bewoners' moeten samenkomen in één bouwplan. Projectmanagementbureau RO groep begeleidt dit soort bouwprojecten met een maatschappelijke functie. Senior adviseur John Vernaus legt uit wat dat betekent: Lees meer..

(Bron: Bouwbrief)

 

Wij wensen u een goed 2013!

Nieuwe ideeën, ankers voor de wereld van morgen en passie voor ons vak. Oftewel, het gaat om geloof, hoop en liefde...

al eeuwenlang ... en ook in het nieuwe jaar.