Herontwikkeling voormalige V&D locatie Sittard

Herontwikkeling voormalige V&D locatie Sittard

Huis aan de Markt

Het Huis aan de Markt in Sittard wil een plek zijn waar mensen samen komen. Een levendige plek met een mix aan functies voor iedereen.

Met zorgvuldig passen en meten zijn wij tot een ontwerp gekomen dat optimaal gebruik weet te maken van de kwaliteiten van het bestaande gebouw. Door gebruik te maken van de bestaande vloeren en kolommen hoeft er minder te worden gesloopt, is de milieubelasting lager en wordt de overlast voor omwonenden beperkt. Bovendien zorgen de grote verdiepingen voor een ruimtelijk en flexibel interieur, geschikt voor raadsvergaderingen, verenigingen, Visit Zuid-Limburg, de Sittard-Geleen Experience, omwonenden en bezoekers. Door aan de bestaande constructie een nieuwe invulling te geven en een nieuwe gevel toe te voegen, is een duurzaam en toekomstbestendig plan ontstaan dat respect heeft voor de historie van de plek en aansluit op de wens van de gemeente en haar bewoners om te komen tot een ontmoetingsplek voor iedereen.

Onze inzending voor de aanbesteding van het Huis aan de Markt is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen RO groep, van Wijnen, AGS Architects, FWP architectuur, Kragten en Palte.

Meer weten?! Als onderdeel van de aanbesteding worden de ontwerpen voor het Huis aan de Markt van 11 t/m 19 november tentoongesteld. Deze ontwerpen staan in de exporuimte bij de ingang aan de Markt.

Enthousiast?! Door het invullen van de vragen kunt u invloed uitoefenen op de uiteindelijke keuze voor het ontwerp van het Huis aan de Markt. Stem hier en zorg dat ons plan werkelijkheid wordt. Alvast bedankt!