Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht

Danique van Selst (28) is een geboren en getogen Maastrichtenaar. Sinds 2021 woont hij in het Sphinxkwartier, een nieuw stukje stad. Daar was het liefde op het eerste gezicht. ‘Je mag mij een echte sjeng noemen.’

Wanneer ben je hier naartoe verhuisd?

26 juli kreeg ik de sleutel en 1 september ben ik verhuisd. Dit appartement is mijn eerste, eigen plek.

Waarom ben je hier naartoe verhuisd?

Ik wilde heel graag in het centrum wonen, met voldoende ruimte voor een eigen werkplek. Dit appartement was alles wat ik wilde. De locatie is top, het gebouw is spiksplinternieuw, ik heb veel plek en de prijs is gewoon goed. Ook ben ik blij met het contact tussen de bewoners. Op de welkomstborrel van dit gebouw heb ik de leukste bewoner van het Sphinxkwartier, Liza, ontmoet. We borrelen nog steeds.

Hoe zag jouw traject (van overeenkomst tot verhuizing) eruit?

Toen ik deze woning op Funda zag herkende ik, zelfs als gedoodverfde Maastrichtenaar, de straatnaam niet. Bleek het om een straat te gaan die nog niet bestond. Dat maakte me nieuwsgierig.

Was het liefde op het eerste gezicht of heb je echt aan deze plek moeten wennen?

Dit was liefde op het eerste gezicht. Ik hoefde hier niet over na te denken. Ook al stond de woning er nog niet, als je van hier bent, dan zie je het voor je.

Wat vind jij belangrijk aan een plek?

Ik vind het belangrijk dat ik de drukte én de rust kan opzoeken. Hier kan ik alle kanten op: ik kan me terugtrekken én ik kan op stap.

Wat heb je nodig om je ergens thuis te kunnen voelen?
& Hoe heb je van dit huis je thuis gemaakt?

Omdat ik hier de eerste bewoner was kon ik alles zelf bepalen. Maar toen ik voor het eerst de deur opendeed voelde het al goed.

Heb je een favoriet plekje of een favoriet moment op de dag wanneer je thuis bent?

Tijdens onze eerste date liet Liza een glas rode wijn tegen mijn muur vallen. Dat werd de perfecte aanleiding voor een tweede afspraak.

Hoe is jouw verbinding met de stad/omgeving?

Mijn band met Maastricht is sterk. Je mag mij een echte sjeng noemen. Door hier te wonen is die band alleen maar sterker geworden.

En andersom? Wat denk je dat deze plek betekent voor de mensen om je heen?

Iedereen is enthousiast. Het is een fantastische locatie. Ik kan hier moeilijk negatief over doen. Iedereen ziet dat ik hier gelukkig ben.

Ben je van plan hier lang te blijven?

Ik kan niet in de toekomst kijken maar voor nu zit ik hier goed.

Hoe ziet de ideale toekomst van dit gebied er volgens jou uit?

De ideale toekomst van dit gebied heeft een parkje waarin je in het gras kan zitten. Volgens mij is er nog plek genoeg. Wat dacht je van die parkeerplaats?

“Op de welkomstborrel van dit gebouw heb ik de leukste bewoner van het Sphinxkwartier, Liza, ontmoet. We borrelen nog steeds.”