Alle projecten

Geusseltpark

Geusseltpark Maastricht

Aan het Geusseltpark in Maastricht zijn op dit moment 336 appartementen in aanbouw. Daarvan worden 80 appartementen en 173 studio’s verhuurd door Wonen Limburg en Wonen Limburg Accent. Warmtelevering Wonen Limburg zorgt bovendien voor het lokaal opwekken en leveren van warmte in het plangebied. Hiermee wordt een flinke impuls gegeven aan het vergroten van het aanbod van duurzame sociale- en middenhuurwoningen voor een brede doelgroep. 83 koopappartementen completeren het plan.

Betaalbaar wonen

“De gemeente stelt zich tot doel om 60% van de nieuwbouwwoningen betaalbaar te maken”, vertelt wethouder Johan Pas. “Dat is niet gemakkelijk, want we hanteren ook nog de vierkantemeternorm voor appartementen. Dit betekent dus dat je appartementen en woningen met een minimale grootte moet bouwen, tegen een bepaald prijsplafond.” We moeten voorkomen dat met name de jonge mbo’ers en hbo’ers zich noodgedwongen buiten de stad gaan vestigen.” René Clement, Directeur bij Wonen Limburg: “Omdat zoveel jonge mensen in de stad ruimte zoeken, geven we ze met het Geusseltpark de kans om een appartement van 20 tot 30 m² te kopen of huren.” Durven afwijken en omdenken om een specifieke doelgroep te accommoderen staat eveneens hoog op de agenda van de provincie.

“We willen de gemêleerde doelgroep graag maximaal met elkaar in verbinding brengen”

René Clement - Wonen Limburg

Ruimte voor jong en oud

“Met groenvoorzieningen die hittestress voorkomen, maar met name ook ontmoeting, sport en andere activiteiten gemakkelijk faciliteren willen we de gemêleerde doelgroep graag maximaal met elkaar in verbinding brengen”, zegt René Clement. “Daarom hebben we geïnformeerd bij zorgdienstverlener Envida of het mogelijk is om hier straks zorg aan huis te leveren. Zo mengt jong zich met oud.” Daarnaast verlangt de gemeente naar meer doorstroom binnen de stad. “Liefst zouden we meer van deze projecten neerzetten, zodat de woningmarkt sterker in beweging komt.”

Bouw gestart

De bouw van de woningen door Van Wijnen is inmiddels gestart. De oplevering van de woningen in het Geusseltpark wordt vanaf eind 2025 verwacht.

Interesse ?

Interesse in een koopwoning in het Geusseltpark, zie www.jardinmonet.nl of neem contact op met een van onze makelaars Boek & Offermans of Tijs & Cyril. Bent u opzoek naar een huurwoning, neem dan contact op met Wonen Limburg.