Samen met ARCHITECTENZAAK, Bouwbedrijf Dethier en landschapsbureau Verbeek hebben wij in bouwteam het winnende ontwerp gemaakt voor het centrumplan aan het Lindeplein te Brunssum.

Het plan voorziet in verschillende woningtypes van 50 tot 100 vierkante meter, met flexibele plattegronden die aanpasbaar zijn aan de woonwensen van de toekomstige bewoners.

De bouwmassa van het gebouw wijkt elegant naar achteren en verjongt in hoogte, waardoor er ruimte ontstaat voor groene (dak)terrassen en het culturele centrum Brikke Oave behoudt zijn ruimte om te stralen. Een commerciƫle plint verbindt het plan met de terrassenzone aan het plein.

De groene architectuur verleent het project een eigen herkenbaar karakter, dat symbool staat voor een duurzame toekomst waarin wonen en natuur hand in hand gaan. Tussen de bouwdelen bevindt zich een overdekte parkeergarage, met daarboven een gemeenschappelijke daktuin die is ingericht met inspiratie uit de nabijgelegen Brunssummerheide en haar karakteristieke vegetatie, sfeer, kleur en materialen.

De vormentaal van het ontwerp zorgt voor een afwisselend en uitnodigend beeld, met zichtlijnen die worden gebroken door de situering van beplantingselementen. Dit stimuleert bewoners om de tuin te ontdekken, waarbij schaduwrijke en -arme zithoeken ontstaan waar zij tot rust kunnen komen in de groene oase. De groene ruimte om en op het gebouw draagt bij aan klimaatadaptatie door het verminderen van hittestress en het creƫren van een aangenaam microklimaat in de binnenhof.

Interesse?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen aan: lindehof@rogroep.nl. Zo ontvangt u tijdig een uitnodiging voor start verkoop in het derde kwartaal van 2024.