Alle projecten

Wonen in het Sphinxkwartier

Voor jonge mensen van alle leeftijden

Op dit moment wordt gebouwd aan de eerste ca. 360 nieuwbouwwoningen in het Sphinxkwartier in het centrum van Maastricht. De ontwikkeling is een samenwerking van RO groep en 3W real estate uit Maastricht.

Op het terrein, waar sinds 1834 aardewerkfabriek Sphinx was gevestigd, wordt onder de naam “Wonen in het Sphinxkwartier” een uniek woonproject gerealiseerd. Centraal tussen de Maastrichtse binnenstad en het nieuwe Frontenpark ontstaat een nieuw woongebied. Het nieuwe woongebied bestaat uit een mix van appartementen en grondgebonden woningen, zowel in de huursector als vrije verkoop.

Impuls voor het Sphinxkwartier

Met de bouw van deze woningen wordt een volgende nieuwe impuls gegeven aan het Sphinxkwartier. Na de renovatie van het iconische Eiffelgebouw, de komst van The Student Hotel, de Pathé bioscoop, het succes van filmhuis Lumière en de uitbreiding van poppodium “de Muziekgieterij” is dit de volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van dit nieuwe stadsdeel.
Piet Joosten, directeur RO groep: ‘Het Sphinxkwartier ontwikkelt zich tot een nieuw, bruisend deel van de Maastrichtse binnenstad voor ‘jonge’ mensen van alle leeftijden. En je ziet dat daardoor ook institutionele beleggers de weg naar Maastricht weer weten te vinden.’

Een brede mix in een industriële setting

Het palet aan woningen dat wordt gerealiseerd is divers. Het gaat om een aantal appartementen, exclusieve penthouses en grondgebonden woningen met eigentuin . De bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage. Jaco Meuwissen, directeur 3W real estate: ‘De architectuur van de woningen verwijst subtiel naar het industriële verleden van het Sphinxkwartier’. Inmiddels zijn de eerste 5 bouwblokken Amonet, Cielo, Gustav, Recamier en Faenza opgeleverd en hebben de nieuwe bewoners hun intrek genomen. Blok “Miller” is nog in aanbouw en wordt begin 2023 opgeleverd.

“Voormalig wethouder Gert-Jan Krabbendam van Stadsontwikkeling: “Als gemeente streven we een bruisend, levend en spannend Sphinxkwartier na. Een echte stadswijk vol dynamiek en cultuur gecombineerd met nieuw groen in het Frontenpark. We zijn dan ook blij met de woningbouwplannen van 3W en RO groep. Met de brede mix aan woningen voor verschillende doelgroepen die zij gaan bouwen dragen ze bij aan een gemêleerd en levendig Sphinxkwartier.””