Alle projecten

GO! Next sportschool Hasselt

Hasselt huisvest de grootste sportschool van Vlaanderen. 650 leerlingen hebben op de gloednieuwe campus de keuze tussen 17 sporten en de topsport golf. De GO! Next sportschool is bovendien de eerste school waar men sport en studie kan combineren.

“Elke finish begint bij een goede start”

Rond het Demer- en Kapermolenpark en de ontwikkeling van de Elfde Liniecampus, staat een nieuwe, groene leer- en leefomgeving voor jong en oud, waarin synergiën tussen programma’s en instellingen als GO!, UCLL en PXL tot volle bloei komen, in een omgeving die zowel stimulerend als ontspannend is. Bij de herontwikkeling van het park wordt ingezet op een sterkere ruimtelijke en functionele verweving tussen het voorheen verregaand ‘geïsoleerde’ groen en de omringende onderwijsinstituten: de campus dringt het park binnen en vice versa.

RO groep was als procesmanager sturend/betrokken bij alle ontwikkelingen vanuit schoolbestuur GO! en begeleidde de betrokken partijen bij onder meer de ontwikkeling en realisatie van de topsportschool en het nieuwe internaat dat plaats biedt aan 150 leerlingen van de topsportschool alsook de hotelschool. Daarnaast waren wij betrokken bij de aanbesteding van het Klein Atheneum, waar twee “rijksmonumenten” op een centrumlocatie zijn samen getrokken (heroriëntatie huisvesting). RO groep begeleidde de partijen, stelde het programma op en heeft de aanbesteding succesvol in de markt gezet.