Huisvestingsadvies

Huisvestingsadvies

Happy places, happy people. We werken maar zelden in de openlucht. Dat doen we in een kantoorgebouw, een school, een ziekenhuis of een stadhuis bijvoorbeeld. Organisaties huisvesten hun mensen. Dat op de best mogelijke manier voor (en mét) hen doen, is waar wij je in adviseren. Dat kan op verschillende manieren. We lichten hieronder de mogelijkheden toe.

Strategisch vastgoedplan

Welke gebouwen heeft jouw organisatie nu en in de toekomst? Die strategie stellen we samen op in een strategisch vastgoedplan. Alle facetten komen aan bod. Van het gevoel dat je hebt bij het binnenkomen, tot heldere financiële ramingen. Dankzij onze kennis van de nieuwste ontwikkelingen, ben je ook op lange termijn zeker van een duurzame aanpak.

Integraal Huisvestingsplan (onderwijs)

School- en gemeentebesturen zijn samen verantwoordelijk om een optimale plek te creëren voor alle leerlingen. In een Integraal Huisvestingsplan (IHP) brengen we wensen en behoeften samen. Een plan dat houvast biedt voor keuzes en inzicht geeft in de investeringen.

Accommodatieonderzoek

Steden en dorpskernen zullen de komende decennia sneller dan ooit tevoren veranderen. In een accommodatieonderzoek brengen we helder in beeld wat mensen van jouw plek verwachten. Welke maatschappelijke, culturele en publieke voorzieningen nodig zijn en hoe dat past in je huidige & toekomstige patrimonium. Zodat jij de fantastische kans kan pakken om een verschil te maken.

Locatieonderzoek

Je weet wat je wil, maar nog niet waar? Of je denkt een plek te hebben, maar wil wel echt zeker zijn dat het de perfecte fit is? Dat lossen we op in een locatieonderzoek. Van wetgeving en financiën tot bereikbaarheid, duurzaamheid & vibe. We onderzoeken onafhankelijk welke locatie het best bij jou en je mensen past.

Programma van eisen

Bouwen is complex. Je moet aan wetgeving, techniek, logistiek, functionaliteit en esthetiek denken - allemaal tegelijk. In een programma van eisen lijsten we al die onderwerpen overzichtelijk op, zodat ontwerp- en bouwpartners weten wat je van hen verwacht. Goede afspraken, goede vrienden.

(Zo, even genoeg gepraat over de stenen. We werken echt teveel binnen. Als je tot hier gelezen hebt, misschien straks die vergadering al wandelend doen?)