Financiële business case

Financiële business case

Geen beslissing zonder business case, want ook dat is duurzaamheid. Een goede financiële onderbouwing is belangrijk. Niemand heeft een glazen bol, maar onze jarenlange ervaring en onderbouwde rekenmodellen helpen je de cijfers nauwkeuriger op papier te zetten.

Impact op de korte termijn doorrekenen

Bouwen en renoveren brengen kosten en opbrengsten met zich mee. De haalbaarheid is afhankelijk van de balans tussen die twee, zowel op cash flow als op CAPEX vlak. Om de financiële haalbaarheid van een business case zo goed mogelijk te berekenen zijn o.a. de looptijd en de complexiteit van het project bepalende factoren. Jouw sectorkennis, gecombineerd met onze financiële vastgoedexpertise, garanderen de best mogelijke berekening.

Financiële scenario planning

Een business case keuze is maar goed als ze ook de impact op (midden)lange termijn meeneemt. Hoe past ze in je organisatiestrategie, het portfolio van gebouwen, maatschappelijke veranderingen en evoluties in jouw sector. Je organisatie financieel gezond houden is de leidraad doorheen de scenario’s die we samen plannen.

Specifieke begroting: grondexploitatie

Een grondexploitatie maakt een inschatting van de financiële haalbaarheid van een gebiedsontwikkeling door specifiek de grondkosten en -opbrengsten in kaart te brengen. Daardoor is het ook de basis voor het aankopen, verkopen en exploiteren van een plek. In elke fase van een gebiedsontwikkeling kan je een grondexploitatie door ons laten opstellen.

Investment Memorandum/Investeringsprogramma

Grote bouwprojecten en gebiedsontwikkelingen vragen vaak om een externe investeerder. In een investeringsmemorandum staat alle informatie die je nodig hebt om een investeerder te overtuigen. Als we een introductie kunnen doen, helpen we daar graag bij.